Monday, May 28, 2007

Sagan fortsätter

Inser att det var ett tag sedan jag berättade min “Consekvensus” saga.
Håller på och tvättar idag, så nu har jag tid för ett nytt kapitel :P

Jag fick själv kolla i länklistan var förra historien slutade… Listan finns här:
http://thelifeofpinky.blogspot.com/2007/05/en-lnklista-inom-bloggen.html

Vi är på morgonen natten efter olyckan. En Tisdag.
Goofy sa att han trodde att han och Tinkerbell skulle åka till arbetet tidigare den morgonen och vara hos mig runt 7 tiden.

Jag väntade och väntade... Var trött och frusen... Var ganska blöt när jag vaknade... Inomhus regn kan ha den effekten :P

Strax innan 8 kom “Hjälpen”. Tinkerbell som var ansvarig för detta, och som tog beslutet på kvällen att ej något skulle göras. Sa att detta såg värre ut än han trodde. “Ah fan“!
Han sa att dem fick återkomma. Jag undrade när. Sa jag var både trött och kall. Och Tinkerbell “Inte konstigt, du sitter i blöta kläder”. Men seriöst, vad var alternativet?

Efter detta har jag inte koll på tiderna. Allt hände mycket intensivt och bisarrt.

Tror att dem dök upp en halvtimme senare igen. Då sa Tinkerbell att denna lägenheten kommer det inte gå att bo i igen.
Och jag bara “nähä, vad gör vi då”. Han sa att dem hade en 4a att erbjuda, hyra på 7400kr eller liknande. Jag sa "tror inte det". Jag bor i en etta. Dels hade en fyra varit lite att ta i, och skillnaden på hyran var ju ett skämt. Då visste han ej vad han skulle göra igen, sa att dem fick återkomma.

En stund senare dök dem upp igen. Då var nyheten att nu skulle jag evakueras.
Jag fick ca 3h på mig att packa lägenheten, sen skulle dem “Hjälpa” mig att transportera saker (gulligt)

Jag fick några flyttkartonger, inte många, och sen satt jag i total förvirring. Packa så snabbt är inte lätt, man har en del saker. Och dessutom såg sakerna ut som fan och jag “surfade” runt på vatten. Och var redan utmattad.

Runt 11 tiden skulle mina “mat coacher” komma… Jag ringde och sa att dem behövde ej komma. Min lägenhet var översvämmad och jag skulle flytta. Tror inte dem riktigt förstod, tror dem trodde jag skämtade.

Dem ville komma ändå. När dem kom var det bara för dem att ta av sig strumporna och kavla upp byxorna, för här var det blött.
Ingen fattade hur dels detta var möjligt och sen hur det skulle gå att flytta på så kort tid

Under denna tiden kom även Greta. Stackaren var sjuk och hemma från jobbet. Men hon var med och hjälpte hela dagen. Ett stöd jag är evigt tacksam för, jag hade drivits till en grav ensam med consekvensus.

Packningen skulle gå till så här:
(consekvensus instruktioner)

Hela mitt rum skulle tömmas. Jag skulle packa ner det jag behövde för att leva under en tid. Kläder, hygienartiklar, välja ut möbler, köksgrejer etc.
Sen skulle allt annat tryckas in i köket.

Eter att ha packat lite var flyttkartongerna slut. Ringde Goofy och sa att jag behövde fler. Han sa att han fick komma och titta på detta.
Inför oss alla fyra sa han att det ej fanns fler flyttkartonger, att vi fick flytta ut saker i köket utan kartonger.

Jag hade inte hunnit packa ner tv och sånt. Har en del tekniska saker. Detta påpekade han dock. Han ville ha det i lådor. Men vilka lådor undrade vi och tittade på honom… Ingen logik…

Vid 12 skulle “coacherna” vidare.
Tror jag och Greta hade 1h på oss kvar att packa… Deadline var 13. Och vi var inte i närheten av klara.

Då kom Goofy och frågade om jag kontaktat mitt försäkringsbolag. Det var faktiskt logik. Men det hade jag ej hunnit. Då ville han att jag skulle ringa när han var där, om jag behövde uppgifter. Logik där med.

Jag ringde. Berättade vad som hänt. F-bolaget frågade vad skadan berodde på. Jag fick fråga Goofy. Han “påstår” ett rör rostat sönder och brustit mellan min lägenhet och den ovanför. Han sa att dem hade läst av vattenmätaren på morgonen och att det rörde sig om ca 800 liter vatten (om jag förstod det rätt). Nästan som om han var stolt.
Jag fick uppge denna siffra. Damen på F-bolaget blev helt chockerad och sen kom vidare information.
Då ville Goofy gå?!?!?! Men jag sa till honom att stanna samtalet ut. Han kunde behövas och vad var det för tramserier smyga iväg så.

Jag fick reda på att det var fel av min Hyresvärd att säga åt mig att packa och flytta så snabbt. F-bolaget skulle se situationen/skadan innan den rördes. Jag undrade om jag skulle behöva packa upp igen. Men det slapp jag. Men jag skulle ej packa mer. Damen sa att hon skulle akut skicka ut en person som kollade på detta inom en halvtimme.

Nu satt jag i ännu större förvirring typ

Personen kom. Han såg att det var vatten ända ut i trapphuset. Han kände “stanken” som började uppstå. Han tittade in i mitt rum. Tog fram sin kamera. Sen sa han att han hade nog inte sett nått liknande i en lägenhet.
Han gick runt och pekade på saker “den kan du slänga, det där kommer du aldrig kunna använda igen etcseriöst deprimerande.

Han ringde ett samtal. Sen sa han till mig att det snart skulle komma några killar och ta alla mina tekniska saker. Att allt skulle in på en speciell torkning och sen undersökas.
De skulle även ta allt av textil som var blött. Att det ej kunde vänta på att jag skulle hinna tvätta det, det kunde mögla.
Sen dagen efter skulle dem komma och ta alla möbler och torka det med och sen avgöra vad som gick att behålla.

Med andra ord skulle jag nu flytta utan något. Detta såg “ljusare och ljusare ut

Consekvensus dök upp samtidigt som firman som skulle hämta första lasten av saker. Tinkerbell bokstavligen stod och skrattade åt dem och sa att detta var löjligt. Inget var skadat. Sen sa han bittert till mig. Att då behövde jag ej deras hjälp, allt flyttades ju ändå.

Dock var det ingen logik, kläder, köksredskap och nån lampa etc behövde jag.

Tinkerbell hade fräckheten att kommentera “ska dem inte ta det med”…
Nått fick jag väl förhelvete ha?!

Consekvensus hade nämnt en gata jag skulle flytta till. Men jag har lokalsinne som en fiskmås så jag visste ej var det var.
När dem hade packat släpet ville jag endast ha 1 minut att byta kläder. Men det var tydligen för mycket begärt.

När jag och Greta kom ut ur lägenheten var Consekvensus borta. Så vi fick gå med resväska och leta mellan husen. Vi visste lägenheten var i närheten, men visste inte riktigt vilket håll av den gatan den låg på…
Hittade gatan/lägenheten tillslut, men detta kändes respektlöst.

Tror sagan får stanna där för idag. Den blev enormt lång.

Vi är nu på Tisdagen. När jag passerat Onsdagen kommer sagan att bli mer korttfattad. Denna detaljerade beskrivning är för att ge en inblick i "hur så mycket kunde gå så fel"

To be continued

No comments: