Thursday, May 17, 2007

Maudlagning

Idag var temat matlagning!

Med stor inlevelse, matkärlek och omsorg så lagade jag och Greta “Kalops

Vi har länge pratat om att tillaga denna mäktiga maträtt. Vi tycker båda det är toppen att ha lite mat i frysen att tina. Det vill säga SLIPPA laga mat :P

Dock har detta projekt (kalopsen) skjutits fram. Nästan till den nivån att vi troligtvis själva började undra om detta kommer ske…

Låt oss starta


1

Så här välplanerat såg det ut hemma hos Greta. Var bara för mig att läsa receptet, och det var svårt att missa ;)


2

Här hackas det kött med stor inlevelse!


3

Här gör “Yeti Johanna” entré med en morot, haha
(mental note, Måste klippa mig nästa vecka)


4

“Shake it, shake it”
Här görs en “redning”



5

Så här fint var allt förberett inför själva “spis” momentet!


6

Det brinner!!!

Denna bild illustrerar på vilken nivå matlagning kan ligga;P
Dessutom är Gretas gasspis livsfarlig. Går nog inte att missa elden, haha


8

Greta vakar över maten;P


7

“We did it”

Här har vi slutprodukten! Visst ser det ut som hämtat från en Matlagningstidning? :)
(syftar på sista bilden då, haha)

Vi satt båda förstummade efter första “tuggan” av vår mäktiga “gryta”. Köttet var mört och bra, och rent av gott. Detta faktum kunde vi ej komma över. En stolthet som kommer sitta i länge!

Allt som allt tog matlagningen ca 3h. Inte så farligt med tanke på att själva “kokningstiden” var 2h.
Detta var effektivt för oss, blir helt enkelt en guldstjärna!!

8


Nu sitter jag här och Bloggar om detta. Och Greta gör det som Greta älskar, hon diskar!!

2 comments:

Anonymous said...

ASGARVAR

Ja, det var en fantastisk upplevelsedag för oss båda 2

/Greta

Johanna said...

*garvar* ta nu till dig stjärnan :)