Saturday, June 16, 2012

Region Skåne tystar ner!!

Idag publicerade "Skånskan" en artikel som handlade om att Bup (Eslöv) stänger för sommaren.


Artikel: http://www.skanskan.se/article/20120616/ESLOV/706159878/1005/-/bup-stangt-i-sommar


Man kan ju ställa sig frågan vad detta är bra för?

Detta är en del i artikeln:

 – Vi vill vara säkra på att kunna upprätthålla en vård som inte brakar ihop mitt i sommaren när alla chefer är på semester. Det går inte att ha en verksamhet som är så pass labil och måste ändras med kort varsel.
Eva Olsson, arbetsmiljöansvarig på Akademikerförbundet SSR, hävdar att arbetsgivaren målar en allt för mörk bild av personalsituationen i Eslöv.
Det stämmer inte att patientsäkerheten är i fara och att det fattas personal. Det har varit problem med den psykosociala arbetsmiljön under en längre tid. Detta är arbetsgivarens sätt att hantera situationen istället för att ta tag i problemen, säger Eva Olsson.
– Jag har lämnat in en begäran om central förhandling. Vi är flera fackförbund som är oeniga. Arbetsgivaren har frångått sin förhandlingsskyldighet genom att hävda att det föreligger synnerliga skäl för sommarstängningen.


Kan stängning av verksamheten verkligen vara en hållbar lösning i längden?

Allt detta för att dölja att det finns psykosociala problem i arbetsmiljön?

Vilket i sin tur leder till att personalen knäcks och blir sjukskrivna.


Detta är personalen som ska behandla våra barn i svåra situationer!
Förtjänar inte barnen bättre?


Tycker att region skåne och personer som tar beslut på/över Barnpsykiatrin i Eslöv bör se över de bakomliggande faktorerna/problem, och sluta gömma sig!
Lösa problemet/problemen och gå vidare,

bedriva en verksamhet som även personalen kan trivas i och erbjuda våra barn och ungdomar det stöd och hjälp de behöver!

Cut the Bullshit!!


No comments: